HTML

2014.11.26. 13:27 Lovasnocy

Lovak

Megkezdődött a tényleges munka a klinikán, a héten lovakkal vagyok.

WRAP_HOC.jpg

Múlt héten igazából még semmi nem történt. Egyik nap elmentünk az egyetemi farmra, pár kisbocit beoltani, másik nap meg egy lovon cseréltünk kötést. Alapból van egy beosztás, a fele csapat "lovas", a másik fele "tehenes", és hetente cserélünk. Így nagyjából 2 részre vagyunk osztva, általában a fele megy kiszállni, a fele marad, és nem kell veszekedni, hogy ki mit csinál.

Az előző héthez képest most kifejezetten beindult a biznisz: endoszkóp, gasztroszkóp, artroszkóp. Csupa -szkóp. Meg ultrahangoztunk (hasüreget és inakat is) és volt pár sántaságvizsgálat is. Jah, és persze minden nap kötést cserélünk a csikón.

A dokik általában beszélnek angolul, de néha rájuk kell szólni, hogy esetleg hanyagolhatnák az észtet, hogy mi is értsünk valamit. "Mi", mert van egy cseh lány is, de ő jövő hétvégén megy haza. Most a héten Stockholmba ment, így egyedül vagyok. És így, hogy csak 1 külföldi van és 3-4 észt, így még kevésbé hajlandóak angolul beszélni. Asszem nem lesz egyszerű egyedüli Erasmusosként, de majd elválik.

Ma nem jött új ló, és a tehenekhez nem tudtam menni, mert tele volt a kocsi, szóval hazajöhettem. Megígérték, hogy ha valami említésre méltó történik, akkor felhívnak, de nem hívtak. Sebaj, legalább egy csomó dolgot el tudtam intézni, amire eddig nem volt időm. :) De a holnapi nap ígéretesnek tűnik, valami farmra megyünk kasztrálni ha minden igaz.

Szólj hozzá!

Címkék: Klinika Erasmus Észtország Tartu Estonia EMÜ


A bejegyzés trackback címe:

https://utazzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr186934445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása