HTML

2011.11.01. 17:33 Lovasnocy

Pénzváltás, biztosítás

Most egy kicsit visszaugrunk az időben, ez a történet is megér egy bejegyzést.

Indulás előtt néhány nappal rájöttünk, hogy nem ártana biztosítást kötni. Nekiálltam nézegetni a neten, de csillagászati összegeket dobott ki minden biztosításra. A hat hétre 10-20E Ft lett volna a legolcsóbb, és ez semmire nem fizet. Se csonttörés, se csomag elvesztés, csak baleseti halál meg ilyenek...

Aztán szerencsére beugrott, hogy a bankkártyához tartozik biztosítás, szóval kedden bementünk a bankba érdeklődni. Egész jól fizet, de sajna csak 30 napig. Sebaj, a többi pár napra kötünk valamit itt, a banknál, párezer forintból megússzuk, és máris nyugodtabbak vagyunk.

Nah, ez a dolog letudva, akkor most irány a pénzváltó, a Ciklámen Tourist. Győrben ez a legjobb hely, szinte minden pénzt itt váltanak a legjobban, máshol nem is nagyon érdemes megnézni. A svéd korona kevesebb, mint 30 forintba kerül, tök jó. Kb 20E forintnyi elég lesz. Nah, akkor vegyünk gyorsan 600-800 koronát (gyors fejszámolás:18-24 ezer Ft kb). A csaj csak így les: :O. Meeeennnyiiiit? Ha jól emlékszem 90 koronát tudtam venni. A pénztáros nagyon rendes volt, telefonált egy másik helyre, Celldömölkre, hogy ott van-e még 600 korona. Mondták hogy persze, de csak egy pénzfutár dolgozik, és az csak másnap, vagy harmadnap tudja ebbe a fiókba hozni a pénzt. Semmi gond, végülis még csütörtökön, indulás előtt is be tudunk ugrani a pénzért. Megadtam a számomat, majd hívnak, ha sikerül megoldaniuk.

Persze nem hívtak, nekem kellett telefonálgatnom. Szerda délelőtt még az utolsó pillanatban pár dolgot el kellett intéznem a nyári gyakorlattal kapcsolatban, még néhány papír hiányzott, hogy teljes legyen a beadandóm. Öttevényi, kunszigeti, dunaszegi villámlátogatás, aztán telefon a pénzváltóba: A pénz már ha minden igaz úton van, de nem tudják mikor ér oda... Nah, sebaj, majd csütörtökön beugrunk érte, Győr amúgy is útba esik. Ha meg nem ér oda a pénz, akkor végigjárom az összes lehetséges pénzváltót, legalább a vonatjegyem ki tudjam fizetni...

Végül persze happy ending, meglett a pénz, csütörtökre még 0,1 Ft-tal olcsóbb is lett! :)

Tele pénztárcával, akkor még nem annyira betegen ültem a kocsiban, várva a nagy kalandot...

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://utazzvelem.blog.hu/api/trackback/id/tr253345386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása